Nieuwbouw Campus Ichthus College Kampen

De nieuwe Campus is klaar om ingericht te worden


29 november 2023

Het was al even bekend: Meubelleverancier Noordhuis richt de nieuwe Campus in. Alle puntjes zijn afgelopen week op de i gezet. Het nieuwe gebouw is klaar om ingericht te worden. Directeur Astrid van Buuren is trots op wat er samen met Noordhuis is neergezet: “Er ligt een prachtig plan om de school in te richten. We kijken uit naar april 2024, wanneer de plannen werkelijkheid worden.”

Op de foto: Meubelleverancier Noordhuis en medewerkers van het Ichthus College Kampen overleggen over de inrichting

Medewerkers en leerlingen betrokken bij de inrichting

Regiocoördinator Facilitair Leonie van den Berg was de verbindende schakel tussen Noordhuis en het Ichthus College Kampen. “Collega’s hebben tijd vrij gemaakt in de agenda om mee te denken over het inrichtingsplan. Ook zijn leerlingen benaderd tijdens het proces om mee te denken over bijvoorbeeld de nieuwe mediatheek. Tijdens het proces hebben wij voor ogen gehouden dat het een fijne plek moet worden voor de leerlingen en collega's om samen te zijn en te leren. Dit maakt dat het proces goed is verlopen”, vertelt Leonie.

Astrid sluit zich hierbij aan: “Als je zo'n proces in goede samenwerking en met energie en plezier doet kan het niet anders dan heel mooi worden. De inrichting past bij de school, bij ons. Het is vriendelijk, licht en je voelt je welkom. Dit wordt een schoolgebouw waar je graag bent.”

Interieur kloppend met de buitenkant

Projectmanager Regine Bakker en interieurontwerpster Laura Martens van Noordhuis hebben zich hier sterk voor gemaakt: “Het moet een school zijn waar iedereen trots op is. Het interieur moet kloppend zijn met het gebouw. We hebben bijvoorbeeld de vlakverdeling die aan de buitenzijde van het gebouw en bij de entree te zien is, ook doorgevoerd in de balie van de mediatheek. Zo zijn er meer elementen van het gebouw die terugkomen in het interieur zoals het kleurgebruik van het meubilair en de materialen. Ook wordt er veel groen in de school gebracht,” legt Laura uit.

Duurzame productie van materialen

“Er is heel bewust gekozen voor een duurzame productie van materialen. Hierdoor is het kloppend met waar het nieuwe gebouw voor staat: een bijna energieneutrale school,” vertelt Regine. Naast het duurzame aspect heeft Noordhuis rekening gehouden met de wensen van de uiteindelijke gebruikers van de school. Laura: “Er zijn meerdere sessies geweest met leraren waarin zij input hebben geleverd. Deze wensen hebben we tot ons genomen en verwerkt in een ontwerp waarin iedereen zich gehoord voelt. Hierdoor creëer je een school waar het prettig is om in te werken en trots op te zijn. Dit was voor ons een belangrijk uitgangspunt.

Hoe de inrichting eruit komt te zien, blijft gedeeltelijk een verrassing. Een sneak peek laten we zien in een filmpje dat door Noordhuis is gemaakt: