Nieuwbouw Campus Ichthus College Kampen

Nieuwe campus in Kampen

Om de locatie van het Ichthus College aan de Jan Ligthartstraat in de toekomst te kunnen blijven gebruiken voor onderwijs is nieuwbouw nodig. Ook de sporthal van volleybalvereniging Reflex voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Landstede Groep, gemeente Kampen en volleybalvereniging Reflex hebben daarom een aantal jaren geleden de samenwerking gezocht om te onderzoeken of er een nieuwe Campus Ichthus College aan de Jan Ligthartstraat gerealiseerd kan worden.

Ichthus College Kampen 013

De nieuwe campus bestaat uit twee onderdelen: een nieuw schoolgebouw voor het Ichthus College en een nieuwe sporthal. De nieuwe sporthal wordt tijdens schooluren gebruikt voor bewegingsonderwijs door leerlingen van het Ichthus College; buiten de schooluren wordt de sporthal gebruikt door volleybalvereniging Reflex. Het geheel wordt verbonden met elkaar door een recreatief buitenterrein.

Door grond te ruilen met het sportveld aan de Jan Ligthartstraat 5 en de woningbouw op locatie Zenegroen ontstaat er een campus vol ontwikkeling in het groen. 

Schetsplan Ichthus Kampen

Deelnemers nieuwbouw Campus

Voor het project Campus Ichthus College Kampen werken een aantal partijen samen. Ichthus College Kampen, dat deel uitmaakt van Landstede Groep, de gemeente Kampen en volleybalvereniging Reflex.  

Doel is om een prettige en inspirerende omgeving voor bestaande en nieuwe leerlingen en docenten/medewerkers van het Ichthus College te realiseren door nieuw te bouwen. Ook krijgen de leerlingen van het Ichthus College hierdoor een fijne plek om te bewegen.

Volleybalvereniging Reflex kan in de nieuwe, moderne sporthal haar thuisbasis creëren om te trainen, wedstrijden te spelen en het verenigingsleven tot volle uiting kan laten komen op een manier die bij Reflex past. De sporthal wordt een functionele en comfortabele hal die zowel overdag als 's avonds door gebruikers wordt benut. Ook is het doel dat de direct aanwonenden prettig kunnen blijven wonen en niet achteruit gaan in hun woongenot. Ichthus College

Ichthus College Kampen

Het Ichthus College is een christelijke school, waar iedereen welkom is. We zijn er voor elk christelijk geloof, van protestants tot rooms-katholiek, en van behoudend tot progressief-christelijk. Ook als je in een andere God gelooft of niet naar een kerk gaat, ben je welkom. Natuurlijk verwachten we dan wel dat je onze christelijke uitgangspunten en waarden respecteert.

Lees alles over het Ichthus College Kampen op de website van de school. 


Gemeente Kampen

Wij willen een dienstbare en betrokken gemeente zijn, die investeert in duurzaamheid, in zorg voor elkaar en meebouwt aan een toekomstbestendige economie in een gezonde leefomgeving.

Op de website van de gemeente Kampen vindt u veel informatie. 


Gemeente Kampen
Reflex Kampen

Reflex Kampen

Volleybalvereniging Reflex bestaat al sinds 1952 en is de oudste en meest succesvolle volleybalvereniging van Kampen. Sportief presteren op hoog niveau is niet alleen traditie, maar ook onze blijvende ambitie. Dat realiseren we door steeds te investeren in professionaliteit, talentontwikkeling, sportieve inzet en een grote betrokkenheid van onze leden. Daarbij hoort een moderne accommodatie met alle faciliteiten. 

Op de website van volleybalvereniging Reflex leest u alles over de activiteiten van de sportvereniging.


Landstede Groep

Landstede Groep is een onderwijsorganisatie met een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Waarde(n)vol leren leven, dat is de missie van Landstede Groep. Liefde voor leren zit in ons DNA. Wij geloven dat de wereld beter en mooier wordt als mensen hun talenten ontwikkelen en anderen helpen dat ook te doen. Landstede Groep maakt een leven lang ontwikkelen mogelijk. De unieke samenstelling van onze onderwijsorganisatie biedt kansen voor persoonlijk onderwijs.

Lees alles over Landstede Groep en de voortgezet onderwijs scholen op de website. 

Landstede Groep