Nieuwbouw Campus Ichthus College Kampen

Nieuws

Wat een feest! De school is officieel geopend

06 juni 2024

Het Ichthus College Kampen opende op woensdag 6 juni haar deuren. Dit bijzondere moment werd bijgewoond door ruim 800 mensen die een kijkje kwamen nemen. De opening is het begin van een nieuw hoofdstuk voor deze school, waar ontdekken, ontwikkelen en ontmoeten centraal staan.

De eerste schooldag op de nieuwe Campus!

15 mei 2024

Een spannend en mooi moment voor de leerlingen en het onderwijsteam van het Ichthus College in Kampen. Zij zetten afgelopen maandag de eerste stap over de drempel van hun gloednieuwe schoolgebouw. In de meivakantie is er hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten. Zodat leerlingen en het onderwijsteam les kunnen krijgen en geven en pauze kunnen houden in prachtige, ingerichte lokalen, aula en personeelsruimten.

Iedereen is in het nieuwe gebouw weer even een brugpieper

13 mei 2024

Op maandag 13 mei zetten leerlingen en studenten voor het eerst een stap over de drempel in de nieuwe Campus. De Stentor schreef er een mooi artikel over.

Bekijk de school de ogen van Jaley en Jelmer

13 mei 2024

Ontdek onze gloednieuwe school door de ogen van Jelmer en Jailey! Ze waren de eerste leerlingen die een exclusief kijkje mochten nemen op onze splinternieuwe campus. Bekijk het filmpje om te zien wat ze allemaal hebben ontdekt!

Neem een kijkje in de school

18 april 2024

Onze school is bijna klaar! Wij zijn nu hard aan het werk om de school in te richten met stoelen, tafels, borden, decoratie en nog veel meer. Wil je weten hoe het nu is? Neem dan een digitaal kijkje in de school.

De nieuwbouw is klaar

12 april 2024

Op vrijdag 12 april hebben Bouwgroep Dijkstra Draisma en de andere partijen het nieuwe schoolgebouw van het Ichthus College in Kampen opgeleverd. Dat betekent dat de school aan de Jan Ligthartstraat 1 nu ingericht kan worden. Daar start meubelleverancier Noordhuis vanaf maandag 15 april mee.

Receptie, aula en nieuw plein ook bijna af

15 maart 2024

De laatste leveringen voor de bouwkundig aannemer zijn de afgelopen week aangevoerd en worden momenteel geplaatst. Dit is vooral maatwerkinterieur zoals de receptie, wandafwerkingen podium en aula.

Aan de slag met het terrein rondom de school

16 februari 2024

We zijn gestart met het inrichten van het terrein rondom de school. Ook de 1e en 2e verdieping zijn bijna klaar.

Werkzaamheden buitenterrein Jan Ligthartstraat 1 en 5

05 februari 2024

Van februari tot en met juni gaan we hard aan de slag om ook het terrein rondom de bestaande en nieuwe schoolgebouwen klaar te maken. Dat betekent onder andere dat er extra bouwhekken komen en bedrijven in de Jan Ligthartstraat die aan de slag gaan met de werkzaamheden. Benieuwd wat er gaat gebeuren?

Werken aan de nieuwbouw in de sneeuw

19 januari 2024

De gevels van de binnentuin hebben door de winterse omstandigheden wat vertraging opgelopen, maar gelukkig kunnen we desondanks binnen gewoon verder.

'Een mooi gebouw waar leerlingen straks makkelijk de weg gaan vinden'

21 december 2023

Op 19 december kregen medewerkers van het Ichthus College Kampen de kans om de nieuwbouw van binnen te zien. Tijdens een rondleiding zagen ze voor het eerst waar ze de docenten straks les gaan geven. Ook de conciërges en receptiemedewerkers kregen hun nieuwe werkplek te zien.

De nieuwe Campus krijgt steeds meer vorm

15 december 2023

Het gaat hard op de bouw. Na de buitenkant krijgt de binnenkant nu ook steeds meer vorm. Veel nieuwe lokalen en ruimtes zien er al bijna uit zoals het er uiteindelijk uit komt te zien. Uiteraard moet er nog veel gebeuren, maar we lopen nog steeds mooi op schema.

De nieuwe Campus is klaar om ingericht te worden

29 november 2023

Het was al even bekend: Meubelleverancier Noordhuis richt de nieuwe Campus in. Alle puntjes zijn afgelopen week op de i gezet. Het nieuwe gebouw is klaar om ingericht te worden. Directeur Astrid van Buuren is trots op wat er samen met Noordhuis is neergezet: “Er ligt een prachtig plan om de school in te richten. We kijken uit naar april 2024, wanneer de plannen werkelijkheid worden.”

Er wordt hard gewerkt op de bouw

24 november 2023

Het gaat goed met de bouw van de nieuwe Campus. Er wordt al gewerkt aan de vloeren en veel wanden hebben al een kleurtje gekregen.

De inrichting van de nieuwe Campus

06 november 2023

Meubelleverancier Noordhuis gaat de nieuwe Campus inrichten. In een korte video hebben zij samengevoegd hoe de verschillende ruimtes eruit komen te zien.

Hoe gaat het nu op de bouw?

01 november 2023

We liggen nog mooi op planning en hopen eind van dit jaar op de tweede verdieping al ver in de afbouw te zijn.

Buitenkant nieuwe campus zo goed als af

18 september 2023

De afgelopen weken is er hard gewerkt om de buitenkant van de campus af te maken. De gevels en het dak zijn gesloten. Nu is er alle ruimte om vol in te zetten op de afbouw. In deze fase lijkt het alsof de bouw niet verder komt, maar schijn bedriegt.

Voortgang van de bouw van de nieuwe campus

31 juli 2023

In augustus start de bouwvak. Tijd om een update te geven van de bouw voordat het iets minder druk is op de bouw. Alles loopt gelukkig perfect op schema. Die 3 weken 'pauze' voor een groot deel van het team is welverdiend.

Een kijkje op de bouw

13 juli 2023

Sinds de start van de bouw in februari 2023 is er een hoop gebeurd. Onze aannemer Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft dit vastgelegd in een video: 

Hoogste punt viering op de bouwplaats

07 juli 2023

Op een stralende dag bereikte de bouw van het Ichthus College Kampen aan de Jan Ligthartstraat een mijlpaal: het hoogste punt van de bouw is succesvol bereikt. Om dit speciale moment te vieren, onthulden wethouders Bernard van den Belt en Bas Wonink, samen met een enthousiaste leerling van de school, een feestelijke vlag op een hoogte van maar liefst 13,336 meter. De ceremonie werd bijgewoond door 70 andere betrokkenen, waaronder het team van Bouwgroep Dijkstra Draisma.

Meubelleverancier Noordhuis gaat nieuwe campus inrichten

04 juli 2023

De inrichting van de nieuwe campus van het Ichthus College Kampen is een belangrijk onderdeel van de nieuwbouw. Dit bepaalt voor een groot deel het gevoel dat je krijgt als je door het gebouw loopt. Meubelleverancier Noordhuis weet hier alles van. Zij gaan de hele nieuwe school in 2024 inrichten. Van aula tot aan tekenlokaal en van mediatheek tot aan personeelsruimte.

Bouw verloopt volgens planning

20 juni 2023

Inmiddels is de bouw in volle gang. Dit verloopt volgens planning. Het oude gebouw is grotendeels gesloopt en opnieuw opgebouwd. Ook het nieuwe gedeelte krijgt al vorm.

Eerst slopen dan weer bouwen

02 februari 2023

Na het slopen kan de bouw beginnen. De sloop is nu in volle gang.

Bouwverkeer en ontwerp middenterrein

22 september 2022

We zijn gestart met de sloop aan de binnenkant van het oude schoolgebouw. Bouwverkeer gaat vanaf oktober toenemen. Om veiligheid te realiseren en overlast te voorkomen, hebben we een verkeersplan gemaakt wat op deze website te vinden is. Daarnaast organiseren we een inloopmoment op 27 september om het ontwerp van het middenterrein (tussen school en sporthal) toe te lichten.

Bomen en groen

28 juli 2022

Eind juni hebben we een onderzoek gedaan naar alle (106) bomen op het terrein van het Ichthus college en de sporthal. Het streven is ook in de toekomst een groene leefomgeving te behouden. Soms moeten er toch bomen gekapt worden, vanwege de veiligheid of om ruimte te geven aan andere bomen of voor nieuwbouw. In het geval van het nieuwe Ichthus college gaan we een paar bomen kappen. In totaal gaat het om 9 te kappen bomen in de patio, waarvan er 4 stuks vergunningsvrij zijn, voor de andere 5 bomen is nu een kapvergunning aangevraagd.

Sloop van het gebouw

02 juni 2022

In de zomer van 2022 start de sloop van het oude gebouw, eerst aan de binnenkant en dan aan de buitenkant. Dat neemt even tijd in beslag. Dit zal gaandeweg het proces in beeld gebracht worden en ook op deze website gedeeld worden.

Tijdelijke huisvesting in gebruik

10 mei 2022

Voor de meivakantie is er afscheid genomen van het oude gebouw, zo kon de meivakantie gebruikt worden voor de verhuizing naar de tijdelijke huisvesting. Na de meivakantie is de tijdelijke huisvesting door de leerlingen en docenten in gebruik genomen.

Laatste rondje door de school

09 mei 2022

Trip down memory lane. In april werd er na 52 jaar afscheid van het oude schoolgebouw genomen. Dat was een bijzonder moment, waar de school niet alleen met leerlingen en leraren, maar ook met oud-leerlingen en -leraren even bij stilstond.

Eerste schetsontwerp

01 mei 2022

De projectgroep van de Nieuwbouw Campus Ichthus College Kampen heeft een eerste schets van de nieuwbouw ontvangen. Het is niet voor niets een schets, Architectenstudio Nuy van Noort zal deze artist impressions verder uit gaan werken.