Nieuwbouw Campus Ichthus College Kampen

Nieuws

Buitenkant nieuwe campus zo goed als af

18 september 2023

De afgelopen weken is er hard gewerkt om de buitenkant van de campus af te maken. De gevels en het dak zijn gesloten. Nu is er alle ruimte om vol in te zetten op de afbouw. In deze fase lijkt het alsof de bouw niet verder komt, maar schijn bedriegt.

Voortgang van de bouw van de nieuwe campus

31 juli 2023

In augustus start de bouwvak. Tijd om een update te geven van de bouw voordat het iets minder druk is op de bouw. Alles loopt gelukkig perfect op schema. Die 3 weken 'pauze' voor een groot deel van het team is welverdiend.

Een kijkje op de bouw

13 juli 2023

Sinds de start van de bouw in februari 2023 is er een hoop gebeurd. Onze aannemer Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft dit vastgelegd in een video: 

Hoogste punt viering op de bouwplaats

07 juli 2023

Op een stralende dag bereikte de bouw van het Ichthus College Kampen aan de Jan Ligthartstraat een mijlpaal: het hoogste punt van de bouw is succesvol bereikt. Om dit speciale moment te vieren, onthulden wethouders Bernard van den Belt en Bas Wonink, samen met een enthousiaste leerling van de school, een feestelijke vlag op een hoogte van maar liefst 13,336 meter. De ceremonie werd bijgewoond door 70 andere betrokkenen, waaronder het team van Bouwgroep Dijkstra Draisma.

Meubelleverancier Noordhuis gaat nieuwe campus inrichten

04 juli 2023

De inrichting van de nieuwe campus van het Ichthus College Kampen is een belangrijk onderdeel van de nieuwbouw. Dit bepaalt voor een groot deel het gevoel dat je krijgt als je door het gebouw loopt. Meubelleverancier Noordhuis weet hier alles van. Zij gaan de hele nieuwe school in 2024 inrichten. Van aula tot aan tekenlokaal en van mediatheek tot aan personeelsruimte.

Bouw verloopt volgens planning

20 juni 2023

Inmiddels is de bouw in volle gang. Dit verloopt volgens planning. Het oude gebouw is grotendeels gesloopt en opnieuw opgebouwd. Ook het nieuwe gedeelte krijgt al vorm.

Eerst slopen dan weer bouwen

02 februari 2023

Na het slopen kan de bouw beginnen. De sloop is nu in volle gang.

Bouwverkeer en ontwerp middenterrein

22 september 2022

We zijn gestart met de sloop aan de binnenkant van het oude schoolgebouw. Bouwverkeer gaat vanaf oktober toenemen. Om veiligheid te realiseren en overlast te voorkomen, hebben we een verkeersplan gemaakt wat op deze website te vinden is. Daarnaast organiseren we een inloopmoment op 27 september om het ontwerp van het middenterrein (tussen school en sporthal) toe te lichten.

Bomen en groen

28 juli 2022

Eind juni hebben we een onderzoek gedaan naar alle (106) bomen op het terrein van het Ichthus college en de sporthal. Het streven is ook in de toekomst een groene leefomgeving te behouden. Soms moeten er toch bomen gekapt worden, vanwege de veiligheid of om ruimte te geven aan andere bomen of voor nieuwbouw. In het geval van het nieuwe Ichthus college gaan we een paar bomen kappen. In totaal gaat het om 9 te kappen bomen in de patio, waarvan er 4 stuks vergunningsvrij zijn, voor de andere 5 bomen is nu een kapvergunning aangevraagd.

Sloop van het gebouw

02 juni 2022

In de zomer van 2022 start de sloop van het oude gebouw, eerst aan de binnenkant en dan aan de buitenkant. Dat neemt even tijd in beslag. Dit zal gaandeweg het proces in beeld gebracht worden en ook op deze website gedeeld worden.

Tijdelijke huisvesting in gebruik

10 mei 2022

Voor de meivakantie is er afscheid genomen van het oude gebouw, zo kon de meivakantie gebruikt worden voor de verhuizing naar de tijdelijke huisvesting. Na de meivakantie is de tijdelijke huisvesting door de leerlingen en docenten in gebruik genomen.

Laatste rondje door de school

09 mei 2022

Trip down memory lane. In april werd er na 52 jaar afscheid van het oude schoolgebouw genomen. Dat was een bijzonder moment, waar de school niet alleen met leerlingen en leraren, maar ook met oud-leerlingen en -leraren even bij stilstond.

Eerste schetsontwerp

01 mei 2022

De projectgroep van de Nieuwbouw Campus Ichthus College Kampen heeft een eerste schets van de nieuwbouw ontvangen. Het is niet voor niets een schets, Architectenstudio Nuy van Noort zal deze artist impressions verder uit gaan werken.