Nieuwbouw Campus Ichthus College Kampen

Aan de slag met het terrein rondom de school


16 februari 2024

We zijn gestart met het inrichten van het terrein rondom de school. Ook de 1e en 2e verdieping zijn bijna klaar.

Terrein

De infra-aannemer Mulder-Eykelkamp is gestart met het inrichten van het terrein. Tussen de Jan Ligthartstraat 3 en 5 zijn de bomen gekapt en wordt klaargemaakt voor een tijdelijke fietsparkeerplaats, zodat er meer ruimte is voor de fietsen.

Het is even behelpen met de fietsen nu de entree van de nieuwbouw ingericht wordt. Deze inrichting is nodig om straks de eerst meubels goed naar binnen te kunnen krijgen.

In de nieuwe binnentuin is de eerste tegelverharding al aangebracht.

School

Zowel de 2e als 1e verdieping zijn nagenoeg gereed voor het aanbrengen van de nieuwe inrichting.

Tijdens de bouw hebben we gebruik gemaakt van een tijdelijke stroomvoorziening die inmiddels is omgezet en gekoppeld op de nieuwe installatie van het gebouw. Dit gebeurt door middel van een stappenplan zodat het veilig en gecontroleerd gebeurt. Na het vrijgeven van de stroomaansluiting worden de warmtepompen en luchtbehandelingskasten inbedrijf gesteld.

Vlak vóór de verhuizing zal de trafo, die nu bij de tijdelijke school staat, verplaatst worden naar de nieuwbouw, zodat we ook daar een definitieve (en meer stabiele) aansluiting hebben.

De eerste meubels verwachten wij medio maart ’24 en zijn bestemd voor de Binas-lokalen. Hierna volgen de keuken(s) en digitale lesmiddelen.

De begane grond is nog niet zover. Hier is de aannemer nog druk met de afbouw. Deze bouwlaag heeft ook meer kantoren/leslokalen waardoor de doorlooptijd langer is.

Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind en kunnen we zowel binnen als buiten voorspoedig door.