Nieuwbouw Campus Ichthus College Kampen

De nieuwbouw is klaar


12 april 2024

Op vrijdag 12 april hebben Bouwgroep Dijkstra Draisma en de andere partijen het nieuwe schoolgebouw van het Ichthus College in Kampen opgeleverd. Dat betekent dat de school aan de Jan Ligthartstraat 1 nu ingericht kan worden. Daar start meubelleverancier Noordhuis vanaf maandag 15 april mee.

Alles precies volgens planning 

Sinds de start van de verbouwing in februari 2023 is alles precies volgens planning gelopen. Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft hard doorgewerkt om ervoor te zorgen dat de deadline van 12 april werd gehaald. Zelfs de storm en sneeuw gooide geen roet in het eten.  

Eerst inrichten, dan verhuizen 

Nu het nieuwe schoolgebouw klaar is, kan meubelleverancier Noordhuis starten met de inrichting van het nieuwe gebouw. Dit gebeurt in de laatste weken van april. Ook zij hebben een strakke planning. Dat is ook nodig, want op 13 mei – na de meivakantie – starten de leerlingen in het nieuwe gebouw.  

Afval scheiden in de nieuwbouw

Het Ichthus College Kampen gaat vanaf 13 mei ‘aan de bak’ met samen afval scheiden! Als school zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid voor de wereld. We vinden het belangrijk om een steentje bij te dragen aan een schonere planeet.  

Door het scheiden van afval dragen we een steentje bij aan de zorg voor onze planeet. Zo kan er meer bronmateriaal gerecycled worden, verminderen we de negatieve impact op het milieu zoals bodem-, lucht- en watervervuiling én besparen we energie. Door het scheiden van afval, maar bijvoorbeeld ook door bewust om te gaan met de energie binnen de school, moedigen we onze leerlingen en medewerkers aan verantwoorde keuzes te maken als het gaat om duurzaamheid.