Nieuwbouw Campus Ichthus College Kampen

Receptie, aula en nieuw plein ook bijna af


15 maart 2024

De laatste leveringen voor de bouwkundig aannemer zijn de afgelopen week aangevoerd en worden momenteel geplaatst. Dit is vooral maatwerkinterieur zoals de receptie, wandafwerkingen podium en aula.

Binnenkant

Ook is er gestart met het plaatsen van de werkkasten en -bladen in de Binas-lokalen. Dit is een levering vanuit de school zelf, maar wordt nog vóór oplevering afgemonteerd. Zo houden we ruimte voor de leveringen van tafels en stoeltjes vlak voor de ingebruikname.

In de week van 18 maart ’24 komen de (laatste) grote items in het gebouw, waarvoor we de gevel deels open maken. Deze kunnen niet via de lift in het gebouw of met hand via de trap.

Inmiddels draait de nieuwe installatie in het gebouw en wordt verlichting, geluid en beveiligingsinstallaties getest en ingeregeld.

 

Buitenkant

De buitengevels waren al gereed en ook de infra-aannemer komt voor de eerste fase steeds dichter bij het eindpunt.

Zichtbaar is het nieuwe plein tussen “De Villa” en de nieuwe school. Tussen JL5 en de gymzalen is een nieuw parkeervoorziening gemaakt waar vanaf de week van 25 maart ’24 de fietsen kunnen staan.

Het duurt niet lang meer en dan gaat de bouwplaatsinrichting van de aannemer en installateur weg, zodat de nutsbedrijven (nieuwe trafo) en de infra-aannemer ook het laatste stukje terrein kunnen afwerken.