Nieuwbouw Campus Ichthus College Kampen

Voortgang van de bouw van de nieuwe campus


31 juli 2023

In augustus start de bouwvak. Tijd om een update te geven van de bouw voordat het iets minder druk is op de bouw. Alles loopt gelukkig perfect op schema. Die 3 weken 'pauze' voor een groot deel van het team is welverdiend.

In de eerste week van augustus wordt het gebouw wind- en waterdicht gemaakt. Zo zijn we minder afhankelijk van het weer. 

Op de tweede verdieping is de aannemer gestart met het aanbrengen van de binnenwanden en -kozijnen. Dit is een snelbouwsysteem. Met dit systeem maken we in een paar weken tijd de wanden gereed voor het inbouwen van de installaties. Het grote installatiewerk boven het plafond is al grotendeels aangebracht.

De binnenwanden en -kozijnen

Op het dak van de nieuwbouw is op twee plekken een luchtbehandelingskast geplaatst. Deze zal de school van twee kanten voorzien van schone en geconditioneerde lucht.

De luchtbehandelingskast op het dak

In de bouwvak gaat een klein team verder met de afbouw, zodat we na de vakantie de eerste wanden kunnen sluiten en een begin kunnen maken met het schilderwerk en de plafonds. 

Tijdens de bouwvak ligt het niet volledig stil aan de Jan Ligthartstraat 1. Een klein team gaat verder met de afbouw, zodat we na de vakantie de eerste wanden kunnen sluiten. Ook wordt er een begin gemaakt met het schilderwerk en de plafonds.