Nieuwbouw Campus Ichthus College Kampen

Bouw verloopt volgens planning


20 juni 2023

Inmiddels is de bouw in volle gang. Dit verloopt volgens planning. Het oude gebouw is grotendeels gesloopt en opnieuw opgebouwd. Ook het nieuwe gedeelte krijgt al vorm.

De nieuwe gevel buitenom is bijna weer dicht. Er wordt nu gewerkt aan het laatste deel. Daarna ligt de focus vooral op het afwerken van de details, zodat het mooi aansluit op het gedeelte van het oude gebouw dat nog is blijven staan. 

Nieuw dak
Door het behoud van het oude gebouw kon er snel een nieuw (staal)dak op. Dit dak wordt voorzien van isolatie en dakbedekking. Daarmee wordt het waterdicht gemaakt. 

Nieuwbouw in binnentuin
De nieuwbouw in de binnentuin is vanaf de fundering opgebouwd. De vloeren van de bestaande bouw worden doorgetrokken in de nieuwbouw. De beton en de houtskeletbouw elementen zijn zichtbaar in de binnentuin. Binnenkort worden daar de gevelpuien geplaatst. Dan zijn de ramen, die nu achter de blauwe folie zitten, weer zichtbaar. 

Installateur bezig met leidingen
In het gedeelte dat is blijven staan, is het dak al een tijdje dicht. Een mooi moment voor de installateur om alvast te starten met het aanleggen van de nodige leidingen. 

Buitenkant voor augustus klaar
Ons bouwteam doet er alles aan om in ieder geval de buitenkant, inclusief ramen, deuren, glas en het dak, voor 7 augustus wind- en waterdicht te hebben.