Nieuwbouw Campus Ichthus College Kampen

Werkzaamheden buitenterrein Jan Ligthartstraat 1 en 5


05 februari 2024

Van februari tot en met juni gaan we hard aan de slag om ook het terrein rondom de bestaande en nieuwe schoolgebouwen klaar te maken. Dat betekent onder andere dat er extra bouwhekken komen en bedrijven in de Jan Ligthartstraat die aan de slag gaan met de werkzaamheden. Benieuwd wat er gaat gebeuren?

Binnentuin

Het inrichten van de binnentuin – aan de kant van de Europa Allee - en het terrein rondom de school gaat starten. Als eerste verplaatsen we het zand dat nu tussen beide scholen ligt naar de binnentuin. Daarna voegen we meer groen toe. Op de afbeelding hieronder staat hoe dat er ongeveer uit gaat zien. 

Tijdelijke fietsenstalling

Rond de entree van het nieuwe gebouw aan de Jan Ligthartstraat 1 en op het bestaande grasveld wordt een tijdelijke fietsenstalling geplaatst. Tot die tijd wordt een gedeelte van de huidige fietsenstalling afgezet met bouwhekken. Er komen extra plekken voor fietsen bij voor de conciërgewoning tussen de twee gebouwen in. Ook voor de Jan Ligthartstraat 5 is ruimte in de fietsenstalling.  

Tegels en verwijderen bomen

Het hele terrein wordt op meerdere plekken verhard door middel van tegels. De bomen op het grasveld tussen de beide scholen en voor de ingang van Jan Ligthartstraat 5 worden gekapt. De kapvergunning is hiervoor afgegeven.

Overlast wordt beperkt

Uiteraard stellen wij wederom alles in werking om overlast te beperken en de doorstroming van de leerlingen en medewerkers zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.