Nieuwbouw Campus Ichthus College Kampen

Meubelleverancier Noordhuis gaat nieuwe campus inrichten


04 juli 2023

De inrichting van de nieuwe campus van het Ichthus College Kampen is een belangrijk onderdeel van de nieuwbouw. Dit bepaalt voor een groot deel het gevoel dat je krijgt als je door het gebouw loopt. Meubelleverancier Noordhuis weet hier alles van. Zij gaan de hele nieuwe school in 2024 inrichten. Van aula tot aan tekenlokaal en van mediatheek tot aan personeelsruimte.

Presentaties door 3 meubelleveranciers

Vanuit de Europese Aanbesteding meubilair van Landstede Groep is er een mini competitie uitgezet richting onze 3 leveranciers voor meubilair. Op 1 juni jl. hebben ze hiervoor een inschrijving ingediend en dit hebben ze gepresenteerd op 8 juni. De meubelleveranciers hebben gepresenteerd hoe zij de nieuwe campus in zouden richten. De beoordelingscommissie, bestaande uit een docent kunst, teamleider, hoofdconciërge, huisvestingscoördinator en regiocoördinator facilitair, heeft uiteindelijk consensus bereikt om met Noordhuis in zee te gaan.

Impressie aula Ichthus College Kampen
Impressie aula

Docenten en leerlingen als uitgangspunt

Noordhuis heeft naar eigen zeggen een “interieurconcept van een stimulerende omgeving, welke geborgenheid en verbinding tussen gebouw en interieur uitstraalt” ontworpen. Het uitgangspunt van dit concept zijn de docenten en leerlingen van het Ichthus College Kampen. Zij moeten trots worden op de nieuwe school.

Groene omgeving naar binnen

De campus aan de Jan Ligthartstraat in Kampen staat in een groene omgeving. Noordhuis wil dit ‘buitengevoel’ naar binnen halen. In de aula komen bijvoorbeeld parkbankjes te staan en groen op verschillende plekken. Alle vierkante meters worden goed benut in de nieuwe aula, zodat er geen verloren ruimtes zijn.

Duurzaam produceren

Noordhuis werkt nauw samen met Vepa. Een Nederlandse meubelproducent uit Hoogeveen en Meppel. Vepa produceert duurzaam en circulair. In dat kader wil Noordhuis ook kijken hoe bestaand meubilair mee kan voor een tweede ronde. Wel op een manier dat het aansluit op de nieuwe inrichting. Ook is het nieuwe meubilair wat aangeboden wordt circulair samengesteld.  

Impressie

Binnenkort delen we op deze website een eerste impressie van het voorstel. In de zomer gaat Noordhuis in gesprek met alle betrokken partijen om tot een definitief voorstel te komen voor de verschillende gemeenschappelijke ruimtes, lokalen en domeinpleinen. De voorstellen kunnen dus nog veranderen. Zo ook de impressie van de aula hierboven.