Nieuwbouw Campus Ichthus College Kampen

Werken aan de nieuwbouw in de sneeuw


19 januari 2024

De gevels van de binnentuin hebben door de winterse omstandigheden wat vertraging opgelopen, maar gelukkig kunnen we desondanks binnen gewoon verder.

Zodra de laatste beplating hier is aangebracht start de infra-aannemer met het opruimen van de tuin. De puinbaan rondom het gebouw maakt plaats voor plantvakken en bestrating.

Met name de hoofdentree willen we op tijd gereed hebben, zodat leveranciers van meubilair, keuken en andere onderdelen makkelijk naar binnen kunnen.

De bovenste verdieping is nu voor 95% gereed. We starten over enkele weken de opnames zodra de binnendeuren zijn aangebracht.

Parallel hieraan start de installateur met het in bedrijf stellen van onder andere de warmtepompen en luchtbehandelingskasten. Dit wordt volgens een vooraf geschreven, gecontroleerd en vastgesteld stappenplan uitgevoerd, zodat het veilig en controleerbaar blijft.

Op de 1e verdieping wordt de vloerafwerking gelegd en zijn wanden en plafonds gereed. Deze verdieping is qua oppervlak groter dan de 2e verdieping dus vraagt meer tijd in de uitvoering.

Nu alle binnenwanden en kozijnen zijn geplaatst is ook op de begane grond de indeling goed zichtbaar. Hier bevinden zich naast een aantal leslokalen ook de mediatheek, personeelskamer en kantoren.

Nu ook buitenom opgeruimd en ingericht gaat worden zullen we elkaar ook vaker tegenkomen, al proberen we de verkeersstromen zoveel mogelijk gescheiden te houden.

Een tijdelijke parkeerplaats voor de fietsen wordt binnenkort aangelegd op het grasveld tussen JL5 en “de Villa”, zodat wij de nieuwe entree goed bereikbaar kunnen maken en er plek blijft voor de fietsen.